Grå starr är grumlingar i den normalt klara linsen i ditt öga

Du kan behandla detta vanliga tillstånd med gråstarrsoperation

Grå starr är grumlingar i den normalt klara linsen i ditt öga

Du kan behandla detta vanliga tillstånd med gråstarrsoperation

Åtgärda din grå starr och återställ din syn, med eller utan glasögon

Vi har tillhandahållit allt du behöver veta om grå starr och hur vi kan behandla den

Gråstarr är grumlingar som uppstår i ögats lins med åldern. Katarakt är den medicinska fackspråkliga termen för gråstarr.

Du är över 56 år gammal

Du upplever suddig och dimmig syn. Du kan uppleva ökande svårigheter att se på natten och färgerna ser svagare ut. Du kan se sämre när du gör en hobby och / eller känner inte igen ansikten på gatan. Du har svårt att läsa tidningen och / eller läsa texten på TV. Om detta beskriver dig kan du ha grå starr. Vi kan hjälpa dig att se klart igen – och ofta samtidigt ta bort ditt behov av att använda glasögon eller kontaktlinser.

  • Ökande ålder
  • Diabetes
  • Överdriven exponering för solljus
  • Rökning
  • Fetma
  • Högt blodtryck
  • Tidigare ögonskada eller inflammation
  • Tidigare ögonoperationer
  • Långvarig användning av kortikosteroidmediciner
  • Överkonsumtion av alkohol

Innan du planeras in för gråstarroperation, måste en ögonläkare ha fastställt diagnosen gråstarr och funnit indikation för operation.

Därefter måste flera mätningar utföras av ögonen, så att man vet vilken styrka man skall ha på linsen man implanterar i just ditt öga.

Linsbyte är en mycket bra lösning om du önskar en trygg och effektiv behandling för närsynthet, långsynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Vid en gråstarroperation går man in i ögat med instrument genom små snitt på ca 2 mm och avlägsnar linskärnan vid hjälp av ultraljud. Man låter själva linskapseln stanna kvar i ögat. Sedan implanterar man en konstgjord lins som får vila i den påse som utgör linskapseln.

Är min grå starr redo att tas bort?

En grå starr behöver inte vara ”mogen” för borttagning. Kataraktkirurgi kan vara en lämplig behandling när symtomen är tillräckligt besvärande för dig och när du är villig att överväga sätt att förbättra din syn.

Kommer jag att behöva bära glasögon efter att min grå starr har tagits bort?

Inte nödvändigtvis. Detta beror på vilken typ av linsimplantat du väljer att få.

Med en monofokal lins behöver du glasögon för att läsa.

Med ett multifokalt eller ett EDOF linsimplantat får du en större frihet från glasögon, inklusive en större förmåga att läsa utan glasögon.

Upptäck om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser efter gråstarrsoperation

Det bästa sättet att ta reda på om en förstklassig gråstarrsoperation är rätt för dig är att göra en kostnadsfri bedömning. Vi undersöker dina ögon och får ett tydligt svar från våra experter på din lämplighet och val kring laser synkorrigering

Åtgärda din grå starr och läs igen utan glasögon med 3 enkla steg

Behandlingsalternativen för grå starr kan vara förvirrande. Vi har gjort resan så enkel som möjligt

TA KONTAKT

Det första steget är att få ett tydligt svar på vilka behandlingsalternativ för linser och grå starr (som möjligheten att återställa din lässyn) som passar dig bäst. Ring vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller använd vår enkla online-kalender för att boka en kostnadsfri bedömning.

VI TRÄFFAS

Vid din bedömning kommer vi att svara på dina frågor och ge dig en tydlig och ärlig rekommendation utifrån dina kliniska behov och livsstil. Du kommer att lämna med en tydlig förståelse över det bästa behandlingsalternativet för grå starr för dina unika ögon.

ÅTERTA DIN FRIHET

Efter behandlingen berättar tusentals människor över hela landet hur glada de är över den återställda klarheten i deras syn. De som också väljer alternativet att återställa sin lässyn, berättar hur unga de känner sig nu när de kan läsa utan glasögon igen. De flesta säger att de önskar att de hade gjort detta år tidigare!

Håller dina åldrande ögon dig tillbaka?

Du kan bli glasögonfri efter gråstarrsoperation

Du har grå starr OCH tycker att läsglasögon är ett besvär

Du har kanske kunnat stå ut med krånglet kring glasögon hela livet, men nu har du grå starr också.

Vi kan hjälpa dig att åtgärda din grå starr och bli av med glasögon och kontaktlinser samtidigt.

Det första steget är att ringa vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller boka en kostnadsfri bedömning nu.

Din syn blir grumlig, suddig och matt eller så har du redan fått en diagnos för grå starr

Varför vänta med att bli av med grå starr så att du kan njuta av klar syn igen? Jag hjälper dig att hoppa över köerna så att du kan utvidga ditt liv och njuta av det igen.

Vi kan hjälpa dig.

Det första steget är att ringa vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller boka en kostnadsfri bedömning nu.

Anknytningar och medlemskap

Vi är stolta över att vara medlemmar i följande organisationer

Vad våra patienter säger…

Vi har hjälpt tusentals glada svenskar att få frihet med linsbyte

“Jag önskade att bli av med både glasögon och kontaktlinser därför att det kändes jobbigt och tröttande att behöva ta av och på glasögonen under hela dagen samt att byta mellan kontaktlinser och glasögon. Linsbytes operationen var en gåva till mig själv i samband med min pensionering. Nu efter linsbytes operationen känner jag mig extremt lycklig och resultatet blev bättre än förväntat. Det känns som ett mirakel! Jag ser nu bra på alla avstånd utan glasögon och jag hade inte trott att det kunde blir så här bra.”

P De Gourville

“ Jag valde att utföra linsbytet vid Ocavis Ögonklinik därför att jag tycker att de har ett hade ett mycket trevligt och professionellt bemötande som inger förtroende. Nu efter operationen känns det otroligt bra och jag är väldigt glad för att jag äntligen beslutade att utföra linsbytet efter att ha funderat i flera år. Nu har kontrastseendet förbättrats och jag ser färger mycket klarare jämfört med innan operationen. Jag blir imponerat varje gång jag är ute och går över hur mycket klarare jag ser omgivningen utan glasögon. Det är otroligt skönt att slippa att tänka på att ha med sig glasögonen hela tiden, speciellt med tanke på att jag tidigare alltid brukade förlägga de. Jag är mycket nöjd och glad över att jag valde att utföra min linsbytesoperation på Ocavis Ögonklinik.”

Owe Ödbrink

“Jag hade höga styrkor på mina glasögon innan operationen. Glasögonen var jättedyra och det var jobbigt att se sämre på alla håll då jag även hade gråstarr. Jag var rädd och ängslig inför min operation med implantation av trifokala linser av och jag valde Ocavis för min operation då alla på kliniken är jättesnälla och man märker att de är skickliga och proffsiga. Efter operationen hade jag en konstig känsla och det pirrade i hela kroppen på ett positivt sätt. Jag har haft glasögon i nästan 40 år och det känns otroligt att gå omkring att se så här klart utan glasögon på alla avstånd. Nu ser jag allt mycket klarare och det är fascinerande att titta på människor och den omgivande miljön nu när detaljer framkommer mycket klarare och jag inte behöver vara beroende av glasögon.”

R Thorrgren

“Innan linsbytesoperationen på Ocavis kände jag mig mycket begränsat på grund av problem med att se på nära håll vid läsning utan glasögon. Jag läser mycket och det är viktigt för mig att kunna se att läsa både på Ipad och Iphone. I mitt arbete som sjuksköterska delar jag ut mycket läkemedel och det är viktigt att kunna se bra. Redan samma dag efter operationen märkte jag att jag såg bättre utan glasögon på alla avstånd och det kändes oerhört tillfredsställande och roligt. Det känns nu väldigt skönt att slippa att hela tiden komma ihåg att ta med sig sin glasögon i vardagen för att kunna läsa. Hela upplevelsen på Ocavis var väldigt smidig och bra.”

S Kallisjärvi
Vi har ersatt bilderna av riktiga patienter som lämnat dessa vittnesmål för att skydda deras integritet.

Här finns resurser på nätet med mer information om gråstarrsoperation

De här tillförlitliga källorna ger dig mer kunskap om gråstarrsoperation. Länkarna leder bort från vår webbplats.

Hej! Jag heter Margrethe Rönbeck och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Min vision är att ge patienterna en varm och personligt anpassad vägledning på deras synkorrigeringsresa, från start till mål. Jag erbjuder en individuellt anpassad tjänst för behandling av patienter med höga krav som har ålderssynthet och gråstarr och vill ha bästa möjliga behandling med den senaste tekniken

Hej! Jag heter Samad Pourevahed och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Samad Pourevahed har de senaste 25 åren arbetat som gråstarr och linsbytes kirurg på flera privata ögonkliniker och utfört tiotusentals operationer.

Han är legitimerad läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi med gedigen erfarenhet på området.