Långsynthet (hyperopi)2022-12-20T12:16:50+01:00

Långsynthet (hyperopi) är ett behandlingsbart ögontillstånd som orsakar suddig syn på nära håll

Du kan behandla detta tillstånd och bli av med dina glasögon eller kontaktlinser med linsbyte eller ICL

Långsynthet (hyperopi) är ett behandlingsbart ögontillstånd som orsakar suddig syn på nära håll

Du kan behandla detta tillstånd och bli av med dina glasögon eller kontaktlinser med linsbyte eller ICL

Åtgärda din långsynthet och lev glasögonfri

Vi har tillhandahållit allt du behöver veta om hyperopi och hur vi kan behandla det
 • Översynthet (hyperopi) uppstår när ögongloben är något för kort så att fokuspunkten ligger bakom näthinnan på baksidan av ögat.
 • Om du är översynt har du svårare att se föremål som är nära dig. Till exempel kan ord på en sida eller din telefonskärm verka suddiga.
 • Översynthet drabbar ofta vuxna över 40 år, men kan drabba människor i alla åldrar – inklusive spädbarn och barn.
 • Du kan vara översynt om du:
  • upptäcker att föremål i närheten verkar suddiga och oskarpa, men föremål på avstånd är tydliga
  • måste kisa för att se klart
  • har trötta eller ansträngda ögon efter aktiviteter som involverar fokus på närliggande föremål, som läsning, skrivning eller datorarbete
  • upplever huvudvärk
 • Det är ofta inte klart vad som orsakar översynthet, men det finns sällan tecken på något underliggande tillstånd.
 • Ibland kan översynthet vara ett resultat av de gener du ärver från dina föräldrar, eller ett resultat av att linserna i dina ögon blir styvare och det blir därför svårare att fokusera när du blir äldre (ålderssynthet).

Om du tror att du kan vara äversynt/långsynt bör du boka ett syntest hos en optiker. Att göra ett syntest minst vartannat år rekommenderas vanligtvis, men du kan göra ett test när som helst om du är orolig för din syn. Ett ögontest kan bekräfta om du är översynt/långsynt.

Linsbyte /ICL är en mycket bra lösning om du önskar en trygg och effektiv behandling för närsynthet, långsynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Jag har aldrig haft glasögon för avståndsseende tidigare; varför behöver jag dem nu?

När vi åldras förlorar vår naturliga lins mer och mer av sin fokuseringsförmåga. I mitten av 40-åren kallas denna process ålderssynthet eller presbyopi och människor som inte är närsynta behöver börja använda läsglasögon. På samma sätt förlorar människor som är översynta och en gång kunde fokusera för att se på avstånd den förmågan och behöver glasögon för avståndsseende.

Upptäck om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser

Det bästa sättet att ta reda på om ICL är rätt för dig är att göra en kostnadsfri bedömning. Vi undersöker dina ögon och du får ett tydligt svar från våra experter om du är lämplig för synkorrigering med ICL.

3 enkla steg för att befria dig från glasögon och kontaktlinser (även om du är olämplig för ögonlaseroperationer)

Alternativen för synkorrigering kan vara förvirrande. Vi har gjort resan så enkel som möjligt

TA KONTAKT

Alla är inte lämpliga för ögonlaseroperationer, och det är därför det finns ICL. Det första steget är att få ett tydligt svar på om ICL kan hjälpa dig eller inte. Ring vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller använd vår enkla online-kalender för att boka en kostnadsfri bedömning.

VI TRÄFFAS

Vid din bedömning svarar vi på dina frågor och ger dig en tydlig och ärlig rekommendation utifrån dina behov och livsstil. Du kommer att lämna oss med en tydlig förståelse över det bästa behandlingsalternativet för dina unika ögon.

NJUT AV FRIHETEN

Efter behandlingen berättar människor över hela landet hur förvånade de är över hur snabbt deras liv förändrades, de nämner att de önskar att de hade gjort detta år tidigare! När människor säger ja till ögonbehandling säger de ja till ett nytt liv, fritt från begränsningarna av glasögon och kontaktlinser!

Håller glasögon och kontaktlinser dig tillbaka?

I så fall har du möjlighet att bli fri, även om du inte är lämplig för ögonlaseroperationer

Trött på att dina glasögon och kontaktlinser kommer i vägen?

Synkorrigering kan hjälpa dig att uppnå klar syn och förbättra din livskvalitet. Tänk om det fanns ett bättre sätt än glasögon och kontaktlinser?

På Ocavis anser vi att alla ska ha möjlighet att se klart utan glasögon eller kontakter. Upptäck dina alternativ på en bedömning för ICL synkorrigering.

Har du fått nej till en ögonlaseroperation?

Ögonlaseroperation är ett populärt ingrepp, men det är inte lämpligt för alla. Om du har en glasögonförskrivning som överstiger den intervall som ögonlaserkirurgi kan behandla, eller om du är intresserad av en upphävbar lösning, boka då en bedömning och ta reda på om ICL-behandling kan hjälpa dig.

Kämpar dina ögon med kontaktlinser?

Kontaktlinsintolerans är ett verkligt problem för många människor, som ofta inte kan bära kontaktlinser alls eller bara under begränsade tidsperioder. Befria dig från irritation med en permanent lins – ICL.Boka en bedömning och ta reda på om ICL-behandling kan hjälpa dig.

Vi svarar på dina frågor om Linsbyte i Stockholm

Få en snabb överblick över allt du behöver veta om att återställa din syn

Anknytningar och medlemskap

Vi är stolta över att vara medlemmar i följande organisationer

Vad våra patienter säger…

Vi har hjälpt tusentals glada svenskar att få frihet med linsbyte

“Jag önskade att bli av med både glasögon och kontaktlinser därför att det kändes jobbigt och tröttande att behöva ta av och på glasögonen under hela dagen samt att byta mellan kontaktlinser och glasögon. Linsbytes operationen var en gåva till mig själv i samband med min pensionering. Nu efter linsbytes operationen känner jag mig extremt lycklig och resultatet blev bättre än förväntat. Det känns som ett mirakel! Jag ser nu bra på alla avstånd utan glasögon och jag hade inte trott att det kunde blir så här bra.”

P De Gourville

“ Jag valde att utföra linsbytet vid Ocavis Ögonklinik därför att jag tycker att de har ett hade ett mycket trevligt och professionellt bemötande som inger förtroende. Nu efter operationen känns det otroligt bra och jag är väldigt glad för att jag äntligen beslutade att utföra linsbytet efter att ha funderat i flera år. Nu har kontrastseendet förbättrats och jag ser färger mycket klarare jämfört med innan operationen. Jag blir imponerat varje gång jag är ute och går över hur mycket klarare jag ser omgivningen utan glasögon. Det är otroligt skönt att slippa att tänka på att ha med sig glasögonen hela tiden, speciellt med tanke på att jag tidigare alltid brukade förlägga de. Jag är mycket nöjd och glad över att jag valde att utföra min linsbytesoperation på Ocavis Ögonklinik.”

Owe Ödbrink

“Jag hade höga styrkor på mina glasögon innan operationen. Glasögonen var jättedyra och det var jobbigt att se sämre på alla håll då jag även hade gråstarr. Jag var rädd och ängslig inför min operation med implantation av trifokala linser av och jag valde Ocavis för min operation då alla på kliniken är jättesnälla och man märker att de är skickliga och proffsiga. Efter operationen hade jag en konstig känsla och det pirrade i hela kroppen på ett positivt sätt. Jag har haft glasögon i nästan 40 år och det känns otroligt att gå omkring att se så här klart utan glasögon på alla avstånd. Nu ser jag allt mycket klarare och det är fascinerande att titta på människor och den omgivande miljön nu när detaljer framkommer mycket klarare och jag inte behöver vara beroende av glasögon.”

R Thorrgren

“Innan linsbytesoperationen på Ocavis kände jag mig mycket begränsat på grund av problem med att se på nära håll vid läsning utan glasögon. Jag läser mycket och det är viktigt för mig att kunna se att läsa både på Ipad och Iphone. I mitt arbete som sjuksköterska delar jag ut mycket läkemedel och det är viktigt att kunna se bra. Redan samma dag efter operationen märkte jag att jag såg bättre utan glasögon på alla avstånd och det kändes oerhört tillfredsställande och roligt. Det känns nu väldigt skönt att slippa att hela tiden komma ihåg att ta med sig sin glasögon i vardagen för att kunna läsa. Hela upplevelsen på Ocavis var väldigt smidig och bra.”

S Kallisjärvi
Vi har ersatt bilderna av riktiga patienter som lämnat dessa vittnesmål för att skydda deras integritet.

Gör det här snabba självtestet för att se om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser

Upptäck om du är lämplig för ICL genom att göra vårt 2 minuters själv-test eller boka en gratis tid för att upptäcka om denna ögonbehandling kan förändra ditt liv

Här finns resurser på nätet med mer information om hyperopi

De här tillförlitliga källorna ger dig mer kunskap om hyperopi. Länkarna leder bort från vår webbplats.
Sammanfattning och slutsatser

metod och målgrupp Refraktiv kirurgi, dvs operationer för att korrigera brytningsfel i ögat (närsynthet, översynthet, astigmatism), har blivit allt vanligare. Teknikutvecklingen inom området är snabb och nya metoder tillkommer ständigt. Lär dig mer

Hej! Jag heter Margrethe Rönbeck och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Min vision är att ge patienterna en varm och personligt anpassad vägledning på deras synkorrigeringsresa, från start till mål. Jag erbjuder en individuellt anpassad tjänst för behandling av patienter med höga krav som har ålderssynthet och gråstarr och vill ha bästa möjliga behandling med den senaste tekniken

Hej! Jag heter Samad Pourevahed och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Samad Pourevahed har de senaste 25 åren arbetat som gråstarr och linsbytes kirurg på flera privata ögonkliniker och utfört tiotusentals operationer.

Han är legitimerad läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi med gedigen erfarenhet på området.

Till toppen