Bästa linser för linsbyte2023-02-15T13:50:04+01:00

Upptäck våra linser som kommer att återställa och förbättra din syn

Utforska dessa överraskande alternativ som många patienter önskar att de hade erbjudits

Upptäck våra linser som kommer att återställa och förbättra din syn

Utforska dessa överraskande alternativ som många patienter önskar att de hade erbjudits

Att hitta den bästa behandlingen för ditt ögontillstånd kan vara förvirrande. Vi har gjort det enkelt

Vi guidar dig mot den bästa lösningen för dina behov och livsstil

Över 50? Linsbyte är en möjlig lösning för att hjälpa dig att läsa igen utan glasögon.

Tänk dig att du vaknar på morgonen och kan läsa nyheterna på din smartphone utan att behöva sträcka dig efter dina läsglasögon först. Du kan springa, läsa, arbeta och resa utan att behöva oroa dig för att dina flera olika par glasögon ska komma i vägen.

20 till 40? ICL är en säker lösning som hjälper dig att bli fri från glasögon och kontaktlinser.

Även om du har blivit avvisad för ögonlaseroperation, kan Implanterbara Collamer Linser (ICL) hjälpa dig att se klart utan visuella hjälpmedel.

Det finns i allmänhet tre typer av linser som ersätter din naturliga lins, beroende på dina synbehov och dina ögons hälsa. Dom är:

  • Monofokala linser med fast fokus. Monofokala linser ger klar syn på avstånd, mellanliggande eller nära avstånd – men inte alla tre samtidigt. Toriska linser för att korrigera astigmatism klassificeras också som monofokala linser
  • Multifokala linser. En multifokal lins ger klar syn på flera avstånd
  • EDOF linser. En EDOF lins (extended depth of focus) ger ökat fokus djup
  • De flesta av dessa IOL kommer i toriska versioner, som korrigerar för astigmatism.

Fördelar: Monofokala och de flesta EDOF linser ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret och få synfenomen som halos, ljus blinkningar och bländning.

Upptäck om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser efter gråstarrsoperation

Det bästa sättet att ta reda på om en förstklassig gråstarrsoperation är rätt för dig är att göra en kostnadsfri bedömning. Vi undersöker dina ögon och får ett tydligt svar från våra experter på din lämplighet och val kring laser synkorrigering

Åtgärda din grå starr och läs igen utan glasögon med 3 enkla steg

Behandlingsalternativen för grå starr kan vara förvirrande. Vi har gjort resan så enkel som möjligt

TA KONTAKT

Det första steget är att få ett tydligt svar på vilka behandlingsalternativ för linser och grå starr (som möjligheten att återställa din lässyn) som passar dig bäst. Ring vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller använd vår enkla online-kalender för att boka en kostnadsfri bedömning.

VI TRÄFFAS

Vid din bedömning kommer vi att svara på dina frågor och ge dig en tydlig och ärlig rekommendation utifrån dina kliniska behov och livsstil. Du kommer att lämna med en tydlig förståelse över det bästa behandlingsalternativet för grå starr för dina unika ögon.

ÅTERTA DIN FRIHET

Efter behandlingen berättar tusentals människor över hela landet hur glada de är över den återställda klarheten i deras syn. De som också väljer alternativet att återställa sin lässyn, berättar hur unga de känner sig nu när de kan läsa utan glasögon igen. De flesta säger att de önskar att de hade gjort detta år tidigare!

Håller dina åldrande ögon dig tillbaka?

Du kan bli glasögonfri efter gråstarrsoperation

Du har grå starr OCH tycker att läsglasögon är ett besvär

Du har kanske kunnat stå ut med krånglet kring glasögon hela livet, men nu har du grå starr också.

Vi kan hjälpa dig att åtgärda din grå starr och bli av med glasögon och kontaktlinser samtidigt.

Det första steget är att ringa vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller boka en kostnadsfri bedömning nu.

Din syn blir grumlig, suddig och matt eller så har du redan fått en diagnos för grå starr

Varför vänta med att bli av med grå starr så att du kan njuta av klar syn igen? Jag hjälper dig att hoppa över köerna så att du kan utvidga ditt liv och njuta av det igen.

Vi kan hjälpa dig.

Det första steget är att ringa vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller boka en kostnadsfri bedömning nu.

Vi svarar på dina frågor om Linsbyte i Stockholm

Få en snabb överblick över allt du behöver veta om att återställa din syn

Anknytningar och medlemskap

Vi är stolta över att vara medlemmar i följande organisationer

Vad våra patienter säger…

Vi har hjälpt tusentals glada svenskar att få frihet med linsbyte

“Jag önskade att bli av med både glasögon och kontaktlinser därför att det kändes jobbigt och tröttande att behöva ta av och på glasögonen under hela dagen samt att byta mellan kontaktlinser och glasögon. Linsbytes operationen var en gåva till mig själv i samband med min pensionering. Nu efter linsbytes operationen känner jag mig extremt lycklig och resultatet blev bättre än förväntat. Det känns som ett mirakel! Jag ser nu bra på alla avstånd utan glasögon och jag hade inte trott att det kunde blir så här bra.”

P De Gourville

“ Jag valde att utföra linsbytet vid Ocavis Ögonklinik därför att jag tycker att de har ett hade ett mycket trevligt och professionellt bemötande som inger förtroende. Nu efter operationen känns det otroligt bra och jag är väldigt glad för att jag äntligen beslutade att utföra linsbytet efter att ha funderat i flera år. Nu har kontrastseendet förbättrats och jag ser färger mycket klarare jämfört med innan operationen. Jag blir imponerat varje gång jag är ute och går över hur mycket klarare jag ser omgivningen utan glasögon. Det är otroligt skönt att slippa att tänka på att ha med sig glasögonen hela tiden, speciellt med tanke på att jag tidigare alltid brukade förlägga de. Jag är mycket nöjd och glad över att jag valde att utföra min linsbytesoperation på Ocavis Ögonklinik.”

Owe Ödbrink

“Jag hade höga styrkor på mina glasögon innan operationen. Glasögonen var jättedyra och det var jobbigt att se sämre på alla håll då jag även hade gråstarr. Jag var rädd och ängslig inför min operation med implantation av trifokala linser av och jag valde Ocavis för min operation då alla på kliniken är jättesnälla och man märker att de är skickliga och proffsiga. Efter operationen hade jag en konstig känsla och det pirrade i hela kroppen på ett positivt sätt. Jag har haft glasögon i nästan 40 år och det känns otroligt att gå omkring att se så här klart utan glasögon på alla avstånd. Nu ser jag allt mycket klarare och det är fascinerande att titta på människor och den omgivande miljön nu när detaljer framkommer mycket klarare och jag inte behöver vara beroende av glasögon.”

R Thorrgren

“Innan linsbytesoperationen på Ocavis kände jag mig mycket begränsat på grund av problem med att se på nära håll vid läsning utan glasögon. Jag läser mycket och det är viktigt för mig att kunna se att läsa både på Ipad och Iphone. I mitt arbete som sjuksköterska delar jag ut mycket läkemedel och det är viktigt att kunna se bra. Redan samma dag efter operationen märkte jag att jag såg bättre utan glasögon på alla avstånd och det kändes oerhört tillfredsställande och roligt. Det känns nu väldigt skönt att slippa att hela tiden komma ihåg att ta med sig sin glasögon i vardagen för att kunna läsa. Hela upplevelsen på Ocavis var väldigt smidig och bra.”

S Kallisjärvi
Vi har ersatt bilderna av riktiga patienter som lämnat dessa vittnesmål för att skydda deras integritet.

Gör det här snabba självtestet för att se om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser.

Upptäck om du är lämplig för linsbyte genom att göra vårt 2 minuters själv-test eller boka en gratis tid för att upptäcka om denna ögonbehandling kan förändra ditt liv

Hej! Jag heter Margrethe Rönbeck och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Min vision är att ge patienterna en varm och personligt anpassad vägledning på deras synkorrigeringsresa, från start till mål. Jag erbjuder en individuellt anpassad tjänst för behandling av patienter med höga krav som har ålderssynthet och gråstarr och vill ha bästa möjliga behandling med den senaste tekniken

Hej! Jag heter Samad Pourevahed och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Samad Pourevahed har de senaste 25 åren arbetat som gråstarr och linsbytes kirurg på flera privata ögonkliniker och utfört tiotusentals operationer.

Han är legitimerad läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi med gedigen erfarenhet på området.

Till toppen