Presbyopi2022-12-20T12:03:37+01:00

Presbyopi är förlusten av din lässyn och närsyn på grund av åldrande

Du kan vrida tillbaka klockan och ta bort ditt behov av läsglasögon med synkorrigeringsoperation

Presbyopi är förlusten av din lässyn och närsyn på grund av åldrande

Du kan vrida tillbaka klockan och ta bort ditt behov av läsglasögon med synkorrigeringsoperation

Åtgärda din presbyopi och lev glasögonfri

Vi har tillhandahållit allt du behöver veta om presbyopi och hur vi kan behandla det

Du är 45-55 år

Du har kanske anpassat dig till att använda läsglasögon, progressiva glasögon eller multifokala kontaktlinser. Om en kombination av dessa lösningar inte är perfekt för dig kan vi hjälpa dig att se klart igen utan dem.

  • När vi åldras tappar linserna i ögonen en del av sin elasticitet. Utan denna elasticitet är linsen mindre kapabel att ändra fokus för olika avstånd.
  • Åldersynthet kan tyckas uppstå plötsligt, men den faktiska förlusten av flexibilitet sker under flera år. Långt innan en individ är medveten om att det blir svårare att se på nära håll, har linserna i ögonen börjat förlora sin förmåga att platta till och tjockna. Först när förlusten av elasticitet försämrar synen i märkbar grad upptäcks förändringen av individen.
  • En omfattande synundersökning kommer att omfatta testning för åldersynthet. Vi kommer att genomföra en refraktionering (brytningsutvärdering) för att avgöra om dina ögon fokuserar ljusstrålar exakt på näthinnan på avstånd och nära.
  • Ett test av din synskärpa kommer att avgöra din förmåga att se skarpt och tydligt på alla avstånd.
  • Vi kommer också att kontrollera din ögonkoordination och muskelkontroll för ansträngda ögon. Alla dessa är viktiga faktorer för hur dina ögon ser.

Linsbyte är en mycket bra lösning om du önskar en trygg och effektiv behandling för närsynthet, långsynthet, astigmatism och ålderssynthet.

Upptäck om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser

Det bästa sättet att ta reda på om synkorrigerring är rätt för dig är att göra en kostnadsfri bedömning. Vi undersöker dina ögon och får ett tydligt svar från våra experter gällande din lämplighet och linsalternativ

Se på alla avstånd utan glasögon med 3 enkla steg

Det kan vara förvirrande med synkorrigering. Vi har gjort processen så enkel och lättöverskådlig som möjligt

KONTAKTA OSS

Behandlingen passar inte alla. Första steget är att få svar på frågan om det finns ett behandlingsalternativ som kan hjälpa dig eller inte. Ring upp vårt hjälpsamma team på 073-971 60 84 eller använd den enkla onlinekalendern för att boka en kostnadsfri bedömning.

VI TRÄFFAS

I samband med bedömningen svarar vi på dina frågor och ger dig en tydlig och ärlig rekommendation baserad på dina behov och din livsstil. Efter besöket vet du säkert vilket som är det bästa behandlingsalternativet just för dig.

DU KÄNNER DIG YNGRE

Människor från hela Sverige berättar för oss om hur överraskade de är över att livet förändrades så snabbt efter behandlingen och hur unga de känner sig. Läsa restaurangmenyer, se det som visas på mobilen tydligt och köra bil utan glasögon – plötsligt är det möjligt igen! De flesta säger att de önskar att de hade gjort operationen flera år tidigare.

Upplever du att glasögon och kontaktlinser hindrar dig?

I så fall har vi en idealisk lösning för dig

Behöver du plötsligt läsglasögon?

Du kanske har börjat få ålderssynthet, en naturlig åldersförändring som gör det svårt att se tydligt på nära håll. Vi har goda nyheter: synkorrigering kan hjälpa. Upptäck dina alternativ vid en läsglasögon bedömning.

Är du trött på att byta mellan olika glasögon hela tiden?

Om du är en av de miljontals människor som börjar se suddigt kanske du upplever att det inte finns några bra lösningar. Men linsbyte kan hjälpa. Ta reda på om korrigering av lässynen kan hjälpa dig.

Har du svårt att få ögonen att klara kontaktlinser?

Intolerans mot kontaktlinser är ett betydande problem för många, som antingen inte kan använda dem alls eller bara under kortare perioder i taget. Slipp irriterade ögon genom ett permanent linsbyte. Boka en bedömning och ta reda på om linsbyte kan hjälpa dig.

Vi svarar på dina frågor om Linsbyte i Stockholm

Få en snabb överblick över allt du behöver veta om att återställa din syn

Anknytningar och medlemskap

Vi är stolta över att vara medlemmar i följande organisationer

Vad våra patienter säger…

Vi har hjälpt tusentals glada svenskar att få frihet med linsbyte

“Jag önskade att bli av med både glasögon och kontaktlinser därför att det kändes jobbigt och tröttande att behöva ta av och på glasögonen under hela dagen samt att byta mellan kontaktlinser och glasögon. Linsbytes operationen var en gåva till mig själv i samband med min pensionering. Nu efter linsbytes operationen känner jag mig extremt lycklig och resultatet blev bättre än förväntat. Det känns som ett mirakel! Jag ser nu bra på alla avstånd utan glasögon och jag hade inte trott att det kunde blir så här bra.”

P De Gourville

“ Jag valde att utföra linsbytet vid Ocavis Ögonklinik därför att jag tycker att de har ett hade ett mycket trevligt och professionellt bemötande som inger förtroende. Nu efter operationen känns det otroligt bra och jag är väldigt glad för att jag äntligen beslutade att utföra linsbytet efter att ha funderat i flera år. Nu har kontrastseendet förbättrats och jag ser färger mycket klarare jämfört med innan operationen. Jag blir imponerat varje gång jag är ute och går över hur mycket klarare jag ser omgivningen utan glasögon. Det är otroligt skönt att slippa att tänka på att ha med sig glasögonen hela tiden, speciellt med tanke på att jag tidigare alltid brukade förlägga de. Jag är mycket nöjd och glad över att jag valde att utföra min linsbytesoperation på Ocavis Ögonklinik.”

Owe Ödbrink

“Jag hade höga styrkor på mina glasögon innan operationen. Glasögonen var jättedyra och det var jobbigt att se sämre på alla håll då jag även hade gråstarr. Jag var rädd och ängslig inför min operation med implantation av trifokala linser av och jag valde Ocavis för min operation då alla på kliniken är jättesnälla och man märker att de är skickliga och proffsiga. Efter operationen hade jag en konstig känsla och det pirrade i hela kroppen på ett positivt sätt. Jag har haft glasögon i nästan 40 år och det känns otroligt att gå omkring att se så här klart utan glasögon på alla avstånd. Nu ser jag allt mycket klarare och det är fascinerande att titta på människor och den omgivande miljön nu när detaljer framkommer mycket klarare och jag inte behöver vara beroende av glasögon.”

R Thorrgren

“Innan linsbytesoperationen på Ocavis kände jag mig mycket begränsat på grund av problem med att se på nära håll vid läsning utan glasögon. Jag läser mycket och det är viktigt för mig att kunna se att läsa både på Ipad och Iphone. I mitt arbete som sjuksköterska delar jag ut mycket läkemedel och det är viktigt att kunna se bra. Redan samma dag efter operationen märkte jag att jag såg bättre utan glasögon på alla avstånd och det kändes oerhört tillfredsställande och roligt. Det känns nu väldigt skönt att slippa att hela tiden komma ihåg att ta med sig sin glasögon i vardagen för att kunna läsa. Hela upplevelsen på Ocavis var väldigt smidig och bra.”

S Kallisjärvi
Vi har ersatt bilderna av riktiga patienter som lämnat dessa vittnesmål för att skydda deras integritet.

Gör det här snabba självtestet för att se om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser.

Upptäck om du är lämplig för linsbyte genom att göra vårt 2 minuters själv-test eller boka en gratis tid för att upptäcka om denna ögonbehandling kan förändra ditt liv

Här finns resurser på nätet med mer information om presbyopi

De här tillförlitliga källorna ger dig mer kunskap om presbyopi. Länkarna leder bort från vår webbplats.

Presbyopi (gammelmandslangsyn) er et aldersbetinget gradvist tab af øjets evne til at skifte fokus mellem forskellige afstande og skyldes langsomt fremadskridende ændringer i øjets linse. Lär dig mer.

Forekomsten av blindhet og alvorlig svekket syn på verdensbasis har gått betydelig ned de siste tiårene, men antallet eldre med presbyopi øker. lär dig mer.

Hej! Jag heter Margrethe Rönbeck och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Min vision är att ge patienterna en varm och personligt anpassad vägledning på deras synkorrigeringsresa, från start till mål. Jag erbjuder en individuellt anpassad tjänst för behandling av patienter med höga krav som har ålderssynthet och gråstarr och vill ha bästa möjliga behandling med den senaste tekniken

Hej! Jag heter Samad Pourevahed och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Samad Pourevahed har de senaste 25 åren arbetat som gråstarr och linsbytes kirurg på flera privata ögonkliniker och utfört tiotusentals operationer.

Han är legitimerad läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi med gedigen erfarenhet på området.

Till toppen