Style Page – Test2023-02-15T12:27:14+01:00

Gör ett linsbyte i Stockholm och läs utan glasögon igen

Med ett linsbyte kan du slippa glasögon om du är över 50

Gör ett linsbyte i Stockholm och läs utan glasögon igen

Med ett linsbyte kan du slippa glasögon om du är över 50

Heading 1

Heading 2

Heading 3

Heading 4

Heading 5
Heading 6

CTA-2.1X Before

Gör det här snabba självtestet för att se om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser.

Upptäck om du är lämplig för linsbyte genom att göra vårt 2 minuters själv-test eller boka en gratis tid för att upptäcka om denna ögonbehandling kan förändra ditt liv

CTA-2.1B

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing eli

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore

CTA-2.1Y

Gör det här snabba självtestet för att se om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser

Upptäck om du är lämplig för ICL genom att göra vårt 2 minuters själv-test eller boka en gratis tid för att upptäcka om denna ögonbehandling kan förändra ditt liv

CTA-1.1X Before

Upptäck om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser

Det bästa sättet att ta reda på om synkorrigerring är rätt för dig är att göra en kostnadsfri bedömning. Vi undersöker dina ögon och får ett tydligt svar från våra experter gällande din lämplighet och linsalternativ

CTA-1.1Y

Upptäck om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser

Det bästa sättet att ta reda på om ICL är rätt för dig är att göra en kostnadsfri bedömning. Vi undersöker dina ögon och du får ett tydligt svar från våra experter om du är lämplig för synkorrigering med ICL.

CTA-1.1B

Upptäck om du kan bli fri från glasögon och kontaktlinser efter gråstarrsoperation

Det bästa sättet att ta reda på om en förstklassig gråstarrsoperation är rätt för dig är att göra en kostnadsfri bedömning. Vi undersöker dina ögon och får ett tydligt svar från våra experter på din lämplighet och val kring laser synkorrigering

How it works X

Se på alla avstånd utan glasögon med 3 enkla steg

Det kan vara förvirrande med synkorrigering. Vi har gjort processen så enkel och lättöverskådlig som möjligt

KONTAKTA OSS

Behandlingen passar inte alla. Första steget är att få svar på frågan om det finns ett behandlingsalternativ som kan hjälpa dig eller inte. Ring upp vårt hjälpsamma team på 073-971 60 84 eller använd den enkla onlinekalendern för att boka en kostnadsfri bedömning.

VI TRÄFFAS

I samband med bedömningen svarar vi på dina frågor och ger dig en tydlig och ärlig rekommendation baserad på dina behov och din livsstil. Efter besöket vet du säkert vilket som är det bästa behandlingsalternativet just för dig.

DU KÄNNER DIG YNGRE

Människor från hela Sverige berättar för oss om hur överraskade de är över att livet förändrades så snabbt efter behandlingen och hur unga de känner sig. Läsa restaurangmenyer, se det som visas på mobilen tydligt och köra bil utan glasögon – plötsligt är det möjligt igen! De flesta säger att de önskar att de hade gjort operationen flera år tidigare.

How it works B

Åtgärda din grå starr och läs igen utan glasögon med 3 enkla steg

Behandlingsalternativen för grå starr kan vara förvirrande. Vi har gjort resan så enkel som möjligt

TA KONTAKT

Det första steget är att få ett tydligt svar på vilka behandlingsalternativ för linser och grå starr (som möjligheten att återställa din lässyn) som passar dig bäst. Ring vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller använd vår enkla online-kalender för att boka en kostnadsfri bedömning.

VI TRÄFFAS

Vid din bedömning kommer vi att svara på dina frågor och ge dig en tydlig och ärlig rekommendation utifrån dina kliniska behov och livsstil. Du kommer att lämna med en tydlig förståelse över det bästa behandlingsalternativet för grå starr för dina unika ögon.

ÅTERTA DIN FRIHET

Efter behandlingen berättar tusentals människor över hela landet hur glada de är över den återställda klarheten i deras syn. De som också väljer alternativet att återställa sin lässyn, berättar hur unga de känner sig nu när de kan läsa utan glasögon igen. De flesta säger att de önskar att de hade gjort detta år tidigare!

How it works Y

3 enkla steg för att befria dig från glasögon och kontaktlinser (även om du är olämplig för ögonlaseroperationer)

Alternativen för synkorrigering kan vara förvirrande. Vi har gjort resan så enkel som möjligt

TA KONTAKT

Alla är inte lämpliga för ögonlaseroperationer, och det är därför det finns ICL. Det första steget är att få ett tydligt svar på om ICL kan hjälpa dig eller inte. Ring vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller använd vår enkla online-kalender för att boka en kostnadsfri bedömning.

VI TRÄFFAS

Vid din bedömning svarar vi på dina frågor och ger dig en tydlig och ärlig rekommendation utifrån dina behov och livsstil. Du kommer att lämna oss med en tydlig förståelse över det bästa behandlingsalternativet för dina unika ögon.

NJUT AV FRIHETEN

Efter behandlingen berättar människor över hela landet hur förvånade de är över hur snabbt deras liv förändrades, de nämner att de önskar att de hade gjort detta år tidigare! När människor säger ja till ögonbehandling säger de ja till ett nytt liv, fritt från begränsningarna av glasögon och kontaktlinser!

Who it’s For Dependence on glasses

Upplever du att glasögon och kontaktlinser hindrar dig?

I så fall har vi en idealisk lösning för dig

Behöver du plötsligt läsglasögon?

Du kanske har börjat få ålderssynthet, en naturlig åldersförändring som gör det svårt att se tydligt på nära håll. Vi har goda nyheter: synkorrigering kan hjälpa. Upptäck dina alternativ vid en läsglasögon bedömning.

Är du trött på att byta mellan olika glasögon hela tiden?

Om du är en av de miljontals människor som börjar se suddigt kanske du upplever att det inte finns några bra lösningar. Men linsbyte kan hjälpa. Ta reda på om korrigering av lässynen kan hjälpa dig.

Har du svårt att få ögonen att klara kontaktlinser?

Intolerans mot kontaktlinser är ett betydande problem för många, som antingen inte kan använda dem alls eller bara under kortare perioder i taget. Slipp irriterade ögon genom ett permanent linsbyte. Boka en bedömning och ta reda på om linsbyte kan hjälpa dig.

Who it’s For Y

Håller glasögon och kontaktlinser dig tillbaka?

I så fall har du möjlighet att bli fri, även om du inte är lämplig för ögonlaseroperationer

Trött på att dina glasögon och kontaktlinser kommer i vägen?

Synkorrigering kan hjälpa dig att uppnå klar syn och förbättra din livskvalitet. Tänk om det fanns ett bättre sätt än glasögon och kontaktlinser?

På Ocavis anser vi att alla ska ha möjlighet att se klart utan glasögon eller kontakter. Upptäck dina alternativ på en bedömning för ICL synkorrigering.

Har du fått nej till en ögonlaseroperation?

Ögonlaseroperation är ett populärt ingrepp, men det är inte lämpligt för alla. Om du har en glasögonförskrivning som överstiger den intervall som ögonlaserkirurgi kan behandla, eller om du är intresserad av en upphävbar lösning, boka då en bedömning och ta reda på om ICL-behandling kan hjälpa dig.

Kämpar dina ögon med kontaktlinser?

Kontaktlinsintolerans är ett verkligt problem för många människor, som ofta inte kan bära kontaktlinser alls eller bara under begränsade tidsperioder. Befria dig från irritation med en permanent lins – ICL.Boka en bedömning och ta reda på om ICL-behandling kan hjälpa dig.

Who it’s For B

Håller dina åldrande ögon dig tillbaka?

Du kan bli glasögonfri efter gråstarrsoperation

Du har grå starr OCH tycker att läsglasögon är ett besvär

Du har kanske kunnat stå ut med krånglet kring glasögon hela livet, men nu har du grå starr också.

Vi kan hjälpa dig att åtgärda din grå starr och bli av med glasögon och kontaktlinser samtidigt.

Det första steget är att ringa vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller boka en kostnadsfri bedömning nu.

Din syn blir grumlig, suddig och matt eller så har du redan fått en diagnos för grå starr

Varför vänta med att bli av med grå starr så att du kan njuta av klar syn igen? Jag hjälper dig att hoppa över köerna så att du kan utvidga ditt liv och njuta av det igen.

Vi kan hjälpa dig.

Det första steget är att ringa vårt vänliga team på 073-971 60 84 eller boka en kostnadsfri bedömning nu.

Vad våra patienter säger…

Vi har hjälpt tusentals glada svenskar att få frihet med linsbyte

“Jag önskade att bli av med både glasögon och kontaktlinser därför att det kändes jobbigt och tröttande att behöva ta av och på glasögonen under hela dagen samt att byta mellan kontaktlinser och glasögon. Linsbytes operationen var en gåva till mig själv i samband med min pensionering. Nu efter linsbytes operationen känner jag mig extremt lycklig och resultatet blev bättre än förväntat. Det känns som ett mirakel! Jag ser nu bra på alla avstånd utan glasögon och jag hade inte trott att det kunde blir så här bra.”

P De Gourville

“ Jag valde att utföra linsbytet vid Ocavis Ögonklinik därför att jag tycker att de har ett hade ett mycket trevligt och professionellt bemötande som inger förtroende. Nu efter operationen känns det otroligt bra och jag är väldigt glad för att jag äntligen beslutade att utföra linsbytet efter att ha funderat i flera år. Nu har kontrastseendet förbättrats och jag ser färger mycket klarare jämfört med innan operationen. Jag blir imponerat varje gång jag är ute och går över hur mycket klarare jag ser omgivningen utan glasögon. Det är otroligt skönt att slippa att tänka på att ha med sig glasögonen hela tiden, speciellt med tanke på att jag tidigare alltid brukade förlägga de. Jag är mycket nöjd och glad över att jag valde att utföra min linsbytesoperation på Ocavis Ögonklinik.”

Owe Ödbrink

“Jag hade höga styrkor på mina glasögon innan operationen. Glasögonen var jättedyra och det var jobbigt att se sämre på alla håll då jag även hade gråstarr. Jag var rädd och ängslig inför min operation med implantation av trifokala linser av och jag valde Ocavis för min operation då alla på kliniken är jättesnälla och man märker att de är skickliga och proffsiga. Efter operationen hade jag en konstig känsla och det pirrade i hela kroppen på ett positivt sätt. Jag har haft glasögon i nästan 40 år och det känns otroligt att gå omkring att se så här klart utan glasögon på alla avstånd. Nu ser jag allt mycket klarare och det är fascinerande att titta på människor och den omgivande miljön nu när detaljer framkommer mycket klarare och jag inte behöver vara beroende av glasögon.”

R Thorrgren

“Innan linsbytesoperationen på Ocavis kände jag mig mycket begränsat på grund av problem med att se på nära håll vid läsning utan glasögon. Jag läser mycket och det är viktigt för mig att kunna se att läsa både på Ipad och Iphone. I mitt arbete som sjuksköterska delar jag ut mycket läkemedel och det är viktigt att kunna se bra. Redan samma dag efter operationen märkte jag att jag såg bättre utan glasögon på alla avstånd och det kändes oerhört tillfredsställande och roligt. Det känns nu väldigt skönt att slippa att hela tiden komma ihåg att ta med sig sin glasögon i vardagen för att kunna läsa. Hela upplevelsen på Ocavis var väldigt smidig och bra.”

S Kallisjärvi
Vi har ersatt bilderna av riktiga patienter som lämnat dessa vittnesmål för att skydda deras integritet.

Anknytningar och medlemskap

Vi är stolta över att vara medlemmar i följande organisationer

Vi gör linsbyte i Stockholm till en personlig och varm upplevelse

Låt oss vara din guide genom din synkorrigeringsresa
 • Vi bryr oss tillräckligt för att göra ögonbehandlingar av högsta kvalitet tillgänglig för alla åldrar och livsstilar.
 • Ha en djupgående diskussion om hur du vill att ditt liv ska se ut efter operationen.
 • Vi fokuserar på dina önskemål och behov, inte din ögonsjukdom.
 • Vi erbjuder mycket personlig och tillgänglig service, utan väntan och krångel.
 • Vi ger frihet från det dagliga krånglet med glasögon för vuxna i alla åldrar.
 • Vi fokuserar på dig och hjälper dig att leva ditt liv fullt ut utan att något står i vägen.
 • Vi bryr oss tillräckligt för att göra ögonbehandlingar av högsta kvalitet tillgänglig för alla åldrar och livsstilar.
 • Ha en djupgående diskussion om hur du vill att ditt liv ska se ut efter operationen.
 • Vi fokuserar på dina önskemål och behov, inte din ögonsjukdom.
 • Vi erbjuder mycket personlig och tillgänglig service, utan väntan och krångel.
 • Vi ger frihet från det dagliga krånglet med glasögon för vuxna i alla åldrar.
 • Vi fokuserar på dig och hjälper dig att leva ditt liv fullt ut utan att något står i vägen.

Besök vår klinik i Stockholm

Vi är glada att välkomna dig till vår ögonklinik i Vasastan

Öppettider

Mån – Fre:
8:00 – 16:30

Helgen:
Stängt

Kontaktuppgifter

Upptäck dina alternativ att läsa igen utan glasögon genom att boka en kostnadsfri bedömning.

Ring på 073-971 60 84 eller använd vår online-schemaläggare nedan


”Känn dig glad och fri”

Margrethe Rönbeck berättar hur patienterna känner sig efter linsbytet

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, Lorem ipsum dolor sit amet
Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Bli oberoende med linsbyte

Våra patienter njuter verkligen av livet när de kan se världen på ett nytt sätt

Tänk dig att läsa igen – utan glasögon

Efter byte av linser kommer du att vara nästan helt fri från glasögon och glasögon, och du kommer att njuta av den klara synen för resten av ditt liv.

Känn en lättnad känsla av frihet och bekvämlighet.

Kanske kommer du att känna dig lite lättad över att du tog rätt beslut. Du kanske till och med önskar att du hade gjort det tidigare.

Få en nivå av självförtroende som du inte visste att du hade förlorat.

Att vara glasögonfri kan få dig att känna dig ung igen och återupplivar
din energi

Säg adjö till att behöva komma ihåg att du bär glasögon

Din syn kommer inte längre att påverka varje vaket ögonblick negativt. Varje dag kommer att kännas lättare och lättare efter linsbyte.

Det handlar inte bara om hur världen ser dig

Att få dina ögon behandlade förändrar inte bara hur du ser – det kan förändra hur andra ser dig.

Modig, modern, uppdaterad – det här är bara några adjektiv vi hör att våra patienter kallas efter att de har bytt lins.

Bli full av självförtroende med linsbyte

Våra patienter njuter verkligen av livet när de kan se världen på ett nytt sätt

Tänk dig att läsa igen – utan glasögon

Efter byte av linser kommer du att vara nästan helt bli fri från glasögon och kontaktlinser, och du kommer att njuta av den klara synen för resten av ditt liv.

Upplev en skön känsla av frihet och bekvämlighet

Kanske kommer du att känna dig lite lättad över att du tog rätt beslut. Du kanske till och med önskar att du hade gjort det tidigare.

Få en nivå av självförtroende som du inte visste att du hade förlorat.

Att vara glasögonfri kan få dig att känna dig ung igen och återupplivar
din energi

Säg adjö till att behöva komma ihåg att du bär glasögon

Din syn kommer inte längre att påverka varje vaket ögonblick negativt. Varje dag kommer att kännas lättare och lättare efter linsbyte.

Det handlar inte bara om hur världen ser dig

Att få dina ögon behandlade förändrar inte bara hur du ser – det kan förändra hur andra ser dig.

Modig, modern, uppdaterad – det här är bara några adjektiv vi hör att våra patienter kallas efter att de har bytt lins.

Du kan forma ditt liv som du vill

Njut av de enkla sakerna – som att byta från att läsa till att njuta av en fantastisk utsikt. Borta är de dagar då du behövde lika många glasögon som ett par gamla strumpor. Det här är din tid att njuta av livet – precis som du vill.

Hej! Jag heter Margrethe Rönbeck och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Min vision är att ge patienterna en varm och personligt anpassad vägledning på deras synkorrigeringsresa, från start till mål. Jag erbjuder en individuellt anpassad tjänst för behandling av patienter med höga krav som har ålderssynthet och gråstarr och vill ha bästa möjliga behandling med den senaste tekniken

Hej! Jag heter Samad Pourevahed och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Samad Pourevahed har de senaste 25 åren arbetat som gråstarr och linsbytes kirurg på flera privata ögonkliniker och utfört tiotusentals operationer.

Han är legitimerad läkare med specialistutbildning inom ögonsjukdomar och ögonkirurgi med gedigen erfarenhet på området.

Hej! Jag heter Margrethe Rönbeck och jag är läkare, ögonspecialist och medicine doktor

Min vision är att ge patienterna en varm och personligt anpassad vägledning på deras synkorrigeringsresa, från start till mål. Jag erbjuder en individuellt anpassad tjänst för behandling av patienter med höga krav som har ålderssynthet och gråstarr och vill ha bästa möjliga behandling med den senaste tekniken

Lorem ipsum dolor sit amet

Lorem ipsum dolor sit amet, Lorem ipsum dolor sit amet
Lämplighetskriterier Lins funktion Fördelar Nackdelar Resultat
Monofokala
linser
Passar för de flesta ögon, även de med andra ögonsjukdomar.
Linsen används i första hand i ögon som har gråstarr, men även andra kan finnas lämpliga efter en lämplighetsvärdering hos ögonläkare.
Passar inte för personer som önskar bli helt glasögonfri, men kan ge glasögonfrihet på ett avstånd.
Bryter ljuset i en fokuspunkt och ger bra syn utan glasögon på ett avstånd Kan ge glasögonfrihet på ett avstånd om man inte har astigmatism.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen som halos, ljus blinkningar och bländning.
Ger inte glasögonfrihet på mer en ett avstånd. Som oftast väljer man att se bra på långt avstånd utan glasögon. Korrigerar inte astigmatism Ger klar syn på avstånd, mellanliggande eller nära avstånd men inte alla tre samtidigt. Detta gäller för de som inte har hög astigmatism. Om man har hög astigmatism kan man inte få bra syn på något avstånd med en monofokal lins. Om man har astigmatism behöver man en torisk lins för att kunna få bra syn på något håll.
Med en monofokal lins måste man välja på forehand vilket håll man vill att ögat skall ställas in på. Vid övriga avstånd behövs glasögon.
Monofokala toriska linser Passar för alla ögon, även de med andra ögonsjukdomar.
Linsen används i första hand för personer som har gråstarr, men även andra kan finnas lämpliga efter en lämplighetsvärdering hos ögonläkare.
Passar inte för personer som önskar bli helt glasögonfri, men kan ge glasögonfrihet på ett avstånd.
Bryter ljuset i en fokuspunkt och ger bra syn utan glasögon på ett avstånd Korrigerar astigmatism.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen som halos, ljus blinkningar och bländning.
Ger inte glasögonfrihet på mer en ett avstånd.
Som oftast väljer man att se bra på långt avstånd utan glasögon.
Ger klar syn på avstånd, mellanliggande eller nära avstånd – men inte alla tre samtidigt.
Om man har astigmatism behöver man en torisk lins för att kunna få bra syn på et håll. Med en monofokal lins måste man välja på forehand vilket håll man vill att ögat ska ställas in på utan glasögon. Vid övriga avstånd behövs glasögon.
EDOF linser Passar för de flesta ögon, även de med andra ögonsjukdomar. Ökar skärpedjupet.
Edof är förkortning för extended depth of focus.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen i mörkret så som halos och bländning. Man kan behöva läsglasögon. Ger glasögonfrihet på avstånd och mellanliggande (pc) avstånd.
Om man kombinerar EDOF linser med lätt närsynthet i ena ögat (mini-monovision) kan man ibland även klara sig utan glasögon på nära håll.
EDOF toriska linser Passar för de flesta ögon, även de med andra ögonsjukdomar. Ökar skärpedjupet.
Edof är förkortning för extended depth of focus.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen i mörkret så som halos och bländning.

Det finns flera olika EDOF linser på marknaden, varav några av de kan ge mildare mörkerseendesymptom. De som vi använder tillhör inte sistnämnda.

Man kan behöva läsglasögon. Ger glasögonfrihet på avstånd och mellanliggande (pc) avstånd.
Om man kombinerar EDOF linser med lätt närsynthet i ena ögat (mini-monovision) kan man ibland även klara sig utan glasögon på nära håll. Korrigerar astigmatism.
Trifokala linser Passar för personer med närsynthet, översynthet och ålderssynthet som önskar glasögonfrihet.
Kräver helt friska ögon förutom gråstarr.
I tillägg till att bryta ljuset i en fokuspunkt på långt avstånd,
bryts ljuset i två distinkta ytterligare fokuspunkter för mellanliggande och nära avstånd.
Ger glasögonfrihet på alla tre avstånd: Långt, mellanliggande (pc/dator) och nära (läs) avstånd. Kan ge mörkerseendesymptom som halos omkring ljuskällor, blinkande ljus och bländning, framför allt i de första månader efter operation. Dessa symptom avtar ganska snabbt de första 3–4 månader för att vidare avta hela första året. Mörkerseende symptomen avtar pga att hjärnan vänjer sig och ”plockar bort” symptomen. Efter 1 år är de flesta obesvärat av nämnda symptom.  Ger klar syn utan glasögon på långt avstånd, mellanliggande avstånd OCH nära avstånd.
Vi använder Zeiss ATLISA trifokala lins på grund av linsens bevisade höga prestanda. Om patient nöjdhet och resultat med denna lins, se länk till pdf
Trifokala toriska linser Passar för personer med närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet som önskar glasögonfrihet.
Kräver helt friska ögon förutom gråstarr.
I tillägg till att bryta ljuset i en fokuspunkt på långt avstånd,
bryts ljuset i två distinkta ytterligare fokuspunkter för mellanliggande och nära avstånd.
Ger glasögonfrihet på alla tre avstånd: Långt, mellanliggande (pc/dator) och nära (läs) avstånd. Kan ge mörkerseendesymptom som halos omkring ljuskällor, blinkande ljus och bländning, framför allt i de första månader efter operation. Dessa symptom avtar ganska snabbt de första 3–4 månader för att vidare avta hela första året. Mörkerseende symptomen avtar pga att hjärnan vänjer sig och ”plockar bort” symptomen. Efter 1 år är de flesta obesvärat av nämnda symptom. Ger klar syn utan glasögon på långt avstånd, mellanliggande avstånd OCH nära avstånd. Korrigerar astigmatism.
Vi använder Zeiss ATLISA trifokala lins på grund av linsens bevisade höga prestanda. Om patient nöjdhet och resultat med denna lins, se länk till pdf
Lämplighetskriterier Lins funktion Fördelar Nackdelar Resultat
Monofokala
linser
Passar för de flesta ögon, även de med andra ögonsjukdomar.
Linsen används i första hand i ögon som har gråstarr, men även andra kan finnas lämpliga efter en lämplighetsvärdering hos ögonläkare.
Passar inte för personer som önskar bli helt glasögonfri, men kan ge glasögonfrihet på ett avstånd.
Bryter ljuset i en fokuspunkt och ger bra syn utan glasögon på ett avstånd Kan ge glasögonfrihet på ett avstånd om man inte har astigmatism.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen som halos, ljus blinkningar och bländning.
Ger inte glasögonfrihet på mer en ett avstånd. Som oftast väljer man att se bra på långt avstånd utan glasögon. Korrigerar inte astigmatism Ger klar syn på avstånd, mellanliggande eller nära avstånd men inte alla tre samtidigt. Detta gäller för de som inte har hög astigmatism. Om man har hög astigmatism kan man inte få bra syn på något avstånd med en monofokal lins. Om man har astigmatism behöver man en torisk lins för att kunna få bra syn på något håll.
Med en monofokal lins måste man välja på forehand vilket håll man vill att ögat skall ställas in på. Vid övriga avstånd behövs glasögon.
Monofokala toriska linser Passar för alla ögon, även de med andra ögonsjukdomar.
Linsen används i första hand för personer som har gråstarr, men även andra kan finnas lämpliga efter en lämplighetsvärdering hos ögonläkare.
Passar inte för personer som önskar bli helt glasögonfri, men kan ge glasögonfrihet på ett avstånd.
Bryter ljuset i en fokuspunkt och ger bra syn utan glasögon på ett avstånd Korrigerar astigmatism.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen som halos, ljus blinkningar och bländning.
Ger inte glasögonfrihet på mer en ett avstånd.
Som oftast väljer man att se bra på långt avstånd utan glasögon.
Ger klar syn på avstånd, mellanliggande eller nära avstånd – men inte alla tre samtidigt.
Om man har astigmatism behöver man en torisk lins för att kunna få bra syn på et håll. Med en monofokal lins måste man välja på forehand vilket håll man vill att ögat ska ställas in på utan glasögon. Vid övriga avstånd behövs glasögon.
EDOF linser Passar för de flesta ögon, även de med andra ögonsjukdomar. Ökar skärpedjupet.
Edof är förkortning för extended depth of focus.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen i mörkret så som halos och bländning. Man kan behöva läsglasögon. Ger glasögonfrihet på avstånd och mellanliggande (pc) avstånd.
Om man kombinerar EDOF linser med lätt närsynthet i ena ögat (mini-monovision) kan man ibland även klara sig utan glasögon på nära håll.
EDOF toriska linser Passar för de flesta ögon, även de med andra ögonsjukdomar. Ökar skärpedjupet.
Edof är förkortning för extended depth of focus.
Ger väldigt bra kontrastkänslighet, även i mörkret, och få eller ingen synfenomen i mörkret så som halos och bländning.

Det finns flera olika EDOF linser på marknaden, varav några av de kan ge mildare mörkerseendesymptom. De som vi använder tillhör inte sistnämnda.

Man kan behöva läsglasögon. Ger glasögonfrihet på avstånd och mellanliggande (pc) avstånd.
Om man kombinerar EDOF linser med lätt närsynthet i ena ögat (mini-monovision) kan man ibland även klara sig utan glasögon på nära håll. Korrigerar astigmatism.
Trifokala linser Passar för personer med närsynthet, översynthet och ålderssynthet som önskar glasögonfrihet.
Kräver helt friska ögon förutom gråstarr.
I tillägg till att bryta ljuset i en fokuspunkt på långt avstånd,
bryts ljuset i två distinkta ytterligare fokuspunkter för mellanliggande och nära avstånd.
Ger glasögonfrihet på alla tre avstånd: Långt, mellanliggande (pc/dator) och nära (läs) avstånd. Kan ge mörkerseendesymptom som halos omkring ljuskällor, blinkande ljus och bländning, framför allt i de första månader efter operation. Dessa symptom avtar ganska snabbt de första 3–4 månader för att vidare avta hela första året. Mörkerseende symptomen avtar pga att hjärnan vänjer sig och ”plockar bort” symptomen. Efter 1 år är de flesta obesvärat av nämnda symptom.  Ger klar syn utan glasögon på långt avstånd, mellanliggande avstånd OCH nära avstånd.
Vi använder Zeiss ATLISA trifokala lins på grund av linsens bevisade höga prestanda. Om patient nöjdhet och resultat med denna lins, se länk till pdf
Trifokala toriska linser Passar för personer med närsynthet, översynthet, astigmatism och ålderssynthet som önskar glasögonfrihet.
Kräver helt friska ögon förutom gråstarr.
I tillägg till att bryta ljuset i en fokuspunkt på långt avstånd,
bryts ljuset i två distinkta ytterligare fokuspunkter för mellanliggande och nära avstånd.
Ger glasögonfrihet på alla tre avstånd: Långt, mellanliggande (pc/dator) och nära (läs) avstånd. Kan ge mörkerseendesymptom som halos omkring ljuskällor, blinkande ljus och bländning, framför allt i de första månader efter operation. Dessa symptom avtar ganska snabbt de första 3–4 månader för att vidare avta hela första året. Mörkerseende symptomen avtar pga att hjärnan vänjer sig och ”plockar bort” symptomen. Efter 1 år är de flesta obesvärat av nämnda symptom. Ger klar syn utan glasögon på långt avstånd, mellanliggande avstånd OCH nära avstånd. Korrigerar astigmatism.
Vi använder Zeiss ATLISA trifokala lins på grund av linsens bevisade höga prestanda. Om patient nöjdhet och resultat med denna lins, se länk till pdf
Till toppen