Spread the cost of your lens replacement into 12 or 24 interest-free payments

We offer affordable financing programs for our patients, so that you can choose the best treatment for you, not the cheapest

Spread the cost of your lens replacement into 12 or 24 interest-free payments

We offer affordable financing programs for our patients, so that you can choose the best treatment for you, not the cheapest

Interest-free lens replacement for 12 or 24 months with Resurs Bank

Spread the cost of your lens replacement with up to 24 months interest free credit, with no deposit to pay and no early repayment fees

Lens Replacement / Refractive Lens Exchange

1350eye/month
 • Initial assessment
 • Preoperative examination
 • All surgical fees
 • Supplies and medications
 • Post-operative visits for up to 1 year
 • Enhancements (if medically recommended) guarantee for up to 1 year

You get what you pay for

Prices for eye assessment and treatments
 • 32,400 per eye for lens replacement
 • 32,400 per eye for ICL
 • 12 month payment: administration fee of 39 kr per month
 • 24 month payment: administration fee of 35 kr per month
 • uppläggningsavgift: 295 kr 12 månad to och 24 månad Landstingsfinansierad:

For regionally funded eye specialist care visit the website https://ocavis.se/

Discover if you can be free from glasses and contact lenses

The best way to find out if eye treatment is right for you is to have a free assessment. We'll examine your eyes and you'll get a clear answer from our experts on your suitability and lens options.

What our patients say…

We’ve helped thousands of happy Swedes gain freedom with lens replacement

“Jag önskade att bli av med både glasögon och kontaktlinser därför att det kändes jobbigt och tröttande att behöva ta av och på glasögonen under hela dagen samt att byta mellan kontaktlinser och glasögon. Linsbytes operationen var en gåva till mig själv i samband med min pensionering. Nu efter linsbytes operationen känner jag mig extremt lycklig och resultatet blev bättre än förväntat. Det känns som ett mirakel! Jag ser nu bra på alla avstånd utan glasögon och jag hade inte trott att det kunde blir så här bra.”

P De Gourville

“ Jag valde att utföra linsbytet vid Ocavis Ögonklinik därför att jag tycker att de har ett hade ett mycket trevligt och professionellt bemötande som inger förtroende. Nu efter operationen känns det otroligt bra och jag är väldigt glad för att jag äntligen beslutade att utföra linsbytet efter att ha funderat i flera år. Nu har kontrastseendet förbättrats och jag ser färger mycket klarare jämfört med innan operationen. Jag blir imponerat varje gång jag är ute och går över hur mycket klarare jag ser omgivningen utan glasögon. Det är otroligt skönt att slippa att tänka på att ha med sig glasögonen hela tiden, speciellt med tanke på att jag tidigare alltid brukade förlägga de. Jag är mycket nöjd och glad över att jag valde att utföra min linsbytesoperation på Ocavis Ögonklinik.”

Owe Ödbrink

“Jag hade höga styrkor på mina glasögon innan operationen. Glasögonen var jättedyra och det var jobbigt att se sämre på alla håll då jag även hade gråstarr. Jag var rädd och ängslig inför min operation med implantation av trifokala linser av och jag valde Ocavis för min operation då alla på kliniken är jättesnälla och man märker att de är skickliga och proffsiga. Efter operationen hade jag en konstig känsla och det pirrade i hela kroppen på ett positivt sätt. Jag har haft glasögon i nästan 40 år och det känns otroligt att gå omkring att se så här klart utan glasögon på alla avstånd. Nu ser jag allt mycket klarare och det är fascinerande att titta på människor och den omgivande miljön nu när detaljer framkommer mycket klarare och jag inte behöver vara beroende av glasögon.”

R Thorrgren

“Innan linsbytesoperationen på Ocavis kände jag mig mycket begränsat på grund av problem med att se på nära håll vid läsning utan glasögon. Jag läser mycket och det är viktigt för mig att kunna se att läsa både på Ipad och Iphone. I mitt arbete som sjuksköterska delar jag ut mycket läkemedel och det är viktigt att kunna se bra. Redan samma dag efter operationen märkte jag att jag såg bättre utan glasögon på alla avstånd och det kändes oerhört tillfredsställande och roligt. Det känns nu väldigt skönt att slippa att hela tiden komma ihåg att ta med sig sin glasögon i vardagen för att kunna läsa. Hela upplevelsen på Ocavis var väldigt smidig och bra.”

S Kallisjärvi
We have replaced the images of real patients who provided these testimonials to protect their privacy.

Hello, I’m Margrethe Rönbeck, MD, ögonspecialist, PhD

My vision is to provide my patients with warm and personalised guidance through their vision correction journey from start to finish. I run a highly individualised service to treat discerning patients with presbyopia (ageing eyes) and cataracts who want the best treatment and technology available.

Hello, I'm Samad Pourevahed MD, ögonspecialist, PhD

For the past 25 years, Samad Pourevahed has worked as a cataract and lens replacement surgeon at several private eye clinics and performed tens of thousands of surgeries.

He is a licensed physician with specialist training in eye diseases and eye surgery with solid experience in the field.